zondag 21 januari 2018 ..:: Nieuws » Nieuws 2015 ::..   Inloggen
Nieuws  

Sinterklaasfeest bij Bosch Hoofddorp  

6.00 geeft de wekker aan, hoe vroeg zegt u. Ja het is echt waar, om 7.00 moesten de pieten verzamelen in Leidschendam om zich klaar te maken voor het volgende optreden en wel bij Bosch in Hoofddorp. De schoenen werden weer gepoetst, het gezicht weer wat uit de kreukels gehaald en jawel losse hak piet is bij schoenmakerspiet geweest en had zijn schoen laten maken. Zoals u op de foto’s kunt zien besloten twee pieten op de scooter te gaan, al snel kwamen ze er buiten achter dat het weer niet zo goed gezind was dus maar snel de bus in.

Aangekomen na een gezellige rit in Hoofddorp stond daar
een bakkie met wat lekkers klaar
Het optreden kon toen snel beginnen
Nee piet zit dit echt niet te verzinnen
Vele liedjes kwamen voorbij
De kinderen deden leuk mee zij aan zij
Met het gerijm ben ik nu wel klaar
Anders word dit stuk zo raar

Maar alle gekheid op een stokje, het was weer een leuk optreden met een erg leuk publiek. Veel kinderen van jong tot oud en ook de papa’s en mama’s deden hun best. Na tijdje gespeeld te hebben begon de voorstelling en konden wij van een broodje gaan genieten. Allemaal weer super geregeld voor zwartepiet. Even later weer de bus in en op naar Leidschendam. Voor ons zit het er dit jaar weer op, helaas niet zo druk met optredens maar we hopen volgend jaar weer wat actiever te kunnen zijn. Dus weet u nog een leuk bedrijfsfeest of theater voor ons, aarzel niet en bel regelpiet.

Piet Markos

 


Sinterklaasfeest bij Siemens Zoetermeer  

Na de aankomst met de stoomboot in Meppel, komt Sint met zijn gevolg ook bij Siemens in Zoetermeer. De Pieten zijn al vroeg op en het is een vrolijke bende om alles in gereedheid te brengen. Een likje hier en een smeertje daar en we zijn er weer klaar voor. De routine zit er na al die jaren goed in en we liggen voor op schema. Dus rustig aan de bus inladen en we zijn op weg. Op weg naar Zoetermeer waar we de kinderen van het Siemens personeel muzikaal ontvangen. Daar aangekomen parkeert Willem de bus achteruit tot voor de ingang. Piet Bert neemt polshoogte maar de Goede Sint is er nog niet. Die komt wat later want hij heeft een druk programma deze dagen. Het is nog rustig en we kunnen boven genieten van een lekker bakje koffie, een frisje, een broodje, een krentenbol of wat fruit. Kortom de catering is top! Dan krijgen we het sein “het gaat gebeuren” en strak in het pak staan we even later alle kinderen te verwelkomen. Dolle pret met alle kinderen en Marbella let op, ook de plantenbak zit nu in het repertoire! Het is voor “losse hak Piet” te hopen dat schoenmaker Piet nog tijd heeft om zijn schoen te maken want morgen gaan we in Hoofddorp de kinderen daar ook weer vermaken.

Piet Carlos

 


Copyright © 2016 Zwartepietenkapel De Blaasbalgen