zondag 21 januari 2018 ..:: Nieuws » Nieuws 2014 ::..   Inloggen
Nieuws  

"Sinterklaas en het Pieten mysterie" in de Stadsschouwburg in Haarlem  

Vandaag vertrok de bus van “De Blaasbalgen” met de zwartepietenkapel naar Haarlem toe om daar te spelen in de Stadsschouwburg. Onderweg kwamen we wat bordjes “vervoers verbod” tegen en enkele pieten waren bang dat dit voor ons gold gezien de discussie in het afgelopen jaar. Maar gelukkig was dit niet zo en bracht Willem ons weer veilig naar Haarlem. Enkele jaren geleden waren we hier als zwartepietenkapel ook al en hier hadden we nog vele leuke herinneringen aan. We hadden dezelfde kleedruimte weer en de bus verdween weer achter de prachtig weg gewerkte deur van het theater. Dit theater ziet er van buiten heel oud uit maar van binnen is het helemaal gerenoveerd. Na wat zoek werk door het gebouw kwamen we bij de catering terecht en die was weer voortreffelijk geregeld. Tegelijkertijd begonnen enkele andere pieten al met de voorbereiding voor ons optreden. In de lift op weg naar de kleedkamer kwamen enkele pieten de kerstman al tegen, was deze verdwaald? We speelde weer mee in de show van onze vrienden van het Sinterklaas Theater en al onze collega pieten en waren er ook weer. Na even wachten werden we door Joyce weer begeleid naar het toneel en konden we beginnen aan ons optreden op het podium, door een draaideur (denk aan de balken) kwam de hele pietenkapel weer tevoorschijn en met “Zie ginds komt de stoomboot” gingen we van start. Daarna konden we zelf even genieten en meedansen met de gekleurde danspieten. Hierna speelde we de “Sint Medley” en onder “Dag Sinterklaasje” vertrokken we naar de foyer, niet te verwarren in deze regio met een volière want dan wordt je op gehokt kregen we te horen. In de foyer hebben we er weer een groot feest van gemaakt met de kinderen met diverse bekenden en minder bekende Sinterklaas liedjes. Onze opperpiet introduceerde ook weer de zwartepietenkapel 2.0 met diverse nummers op rap. Tja je moet ook als zwartepiet met je tijd mee! Na een half uurtje daar gespeeld te hebben gingen we weer naar achter om op te ruimen. Boven stonden er weer lekkere warme broodjes en drinken klaar zo dat iedereen even kon bijkomen. Hierna weer alles snel in de mooie bus geladen en konden we de terug reis naar ons tijdelijke onderkomen in Leidschendam aanvaarden.

Wij willen Feestkapel De Blaasbalgen bedanken voor het lenen van hun instrumentarium en hun bus. Ook bedanken we onze inval trompetpiet, hij was er vandaag weer bij en dit keer had hij gelijk zijn pak in de bus gehangen. Ook Fons en Willem weer bedankt voor de inzet bij de zwartepietenkapel, wat zouden wij zonder jullie moeten!

Wij gaan Sinterklaas nu weer helpen met het inpakken van alle cadeau’s en nog even genieten van Nederland. Daarna vertrekken we weer naar Spanje. Volgend jaar zullen wij er zeker weer te zijn en hopen dat alles van “De Blaasbalgen” weer te mogen gebruiken.
Tot volgend jaar!

Piet van Niel

 


"Sinterklaas en het Pieten mysterie" in het Kennemer theater in Beverwijk  

Zo….. en nu dan onderweg naar ons volgende optreden(s). Op naar Beverwijk waar wij in het Kennemer Theater onze muzikale medewerking zouden verlenen aan de Sinterklaasshow van het sinterklaastheater: “Sinterklaas en het pieten mysterie”, een super leuke theatervoorstelling met in de hoofdrol onze collega pieten en natuurlijk Sinterklaas! We waren mooi op tijd in Beverwijk aangekomen en aangezien we alleen zouden spelen bij het laatste stukje van de show en achteraf in de foyer hadden we dus lekker veel de tijd om netjes op een rij, en in alle rust, te wachten totdat wij mochten beginnen met ons optreden. Gelukkig was er voor de inwendige piet het nodige te snaaien en zodoende kwamen we niet om van de honger en de dorst (al moeten we nog steeds wennen aan het Nederlandse voer) na ongeveer een uurtje kwam het verlossende woord dat we ons klaar moesten gaan maken voor ons eerste optreden in Beverwijk. Vol enthousiasme en onderlinge ongein (we blijven natuurlijk hele grappige pieten) hebben we drie nummers op het podium gedaan en getuige geweest van een geweldige dans act. Nu was het voor ons tijd om ons snel naar de foyer te begeven om daar nog even de boel op zijn kop te zetten en lekker gek te doen met de kinderen en ouders, het dak ging er weer ouderwets af! Het was flink warm binnen en we waren nu toch wel een beetje moe geworden van al dat zingen, springen en spelen dus nadat de laatste kindjes naar huis waren was er weer een rustmomentje voor ons en konden we ons even opladen voor de volgende show, en daar zaten we dan weer, keurig op een rijtje in alle rust wachten op wat komen zal gaan. En ja hoor,… daar gingen we weer met nog meer energie en lol het podium op om ons muzikale kunstje te doen! Pffffff het feest was compleet. Sinterklaas was meer dan tevreden en als Sinterklaas tevreden is dan zijn wij dat natuurlijk ook. En ook nu weer hebben we ons beste beentje voorgezet in de foyer en weer lekker gek gedaan met alle kinderen, pappa’s en mamma’s, de boel ging helemaal los! Maar ja, aan alles komt natuurlijk een eind en dat betekend ook voor ons natuurlijk. Moe maar zeer voldaan zijn wij weer teruggekeerd naar ons zaaltje waar we nog even getrakteerd werden op een lekker Hollandse snack! Helemaal top! Nu snel naar de bus om ons weer richting het tijdelijke verblijf in Leidschendam te rijden. Het was weer een top weekend voor de zwartepietenkapel. Volgende week zondag doen we het nog eens dunnetjes over in de Stadsschouwburg in Haarlem waar we weer de shows muzikaal zullen opluisteren, er zijn nog kaarten voor deze shows te koop,dus kom allen! Ola

Arne Kuijer

 


Sinterklaasfeest bij Bosch Hoofddorp  

Het was gisteren weer vroeg dag voor de zwartepietenkapel, 7.00 uur op de zondagochtend blijft gewoon een lastig verhaal! Maar goed Sinterklaas had duidelijke instructie’s achtergelaten dat de puntjes op i moesten worden gezet voor de 3 optredens die wij deze dag zouden gaan verzorgen en zodoende stonden wij dus lekker vroeg nog een keertje de muziek en alle danspasjes en showtjes door te nemen voordat wij om half 9 in de Blaasbalgen bus(nog bedankt trouwens voor het lenen) zouden stappen om richting Hoofddorp te vertrekken. Na een voorspoedige reis door het frisse Hollandse landschap (inclusief vervoersverbod) kwamen wij stipt op tijd aan om ons klaar te gaan maken voor ons eerste optreden voor deze dag bij het hoofdkantoor van Bosch witgoed. Helaas was één piet van ons een beetje verstrooid deze ochtend en had zijn prachtige pietenpak in ons onderkomen in Leidschendam laten hangen,… beetje dom! Gelukkig was onze ingehuurde Nederlandse chauffeur Willem B. zo vriendelijk om samen met piet “ikbenverliefdenkandusnietheldermeernadenken” even terug te rijden om zijn pak op te halen. Ondertussen was het voor ons de hoogste tijd om de kinderen een muzikaal welkom te bezorgen en het dak er van af te spelen! De sfeer zat er al snel in en iedereen had het reuze naar zijn zin en voor je het weet moesten we alweer stoppen omdat de kinderen waren uitgenodigd voor het echte werk namelijk de ontmoeting met Sinterklaas! Hoe leuk is dat! Wij mochten even uitrusten en genieten van de Nederlandse drankjes en snuisterijen om daarna nog twee nummertjes ten gehore te brengen samen met Sinterklaas en zijn zwarte pieten. Helaas moesten wij alweer afscheid nemen van al deze lieve kindertjes en ons snel weer richting bus te begeven om naar ons volgend optreden te gaan. Van ons uit grote dank voor het gastvrije ontvangst bij Bosch Hoofddorp en natuurlijk ook voor alle culinaire hoogstandjes en wellicht tot ziens. Hasta la pasta!

Piet Arne

 


Sinterklaasfeest bij het Ministerie van Algemene Zaken  

Jaja u leest het goed. De Zwartepietenkapel was door onze minister-president persoonlijk uitgenodigd voor een kopje warme chocomelk en een stukje banketstaaf. Nee dat is natuurljk onzin, het ging om het Ministerie van Algemenen Zaken waar zij de verrassingsact zouden zijn op het sinterklaasfeestje. Toen alle pieten begrepen waar ze naar toe onderweg waren, werden ze er toch wel een beetje stil van. Gelukkig verdween de stilte toen ze begonnen met spelen en werd er ook hier een geweldig feest van gemaakt. Het Ministerie van Algemene Zaken hadden een heel theater verhaal geschreven dat de pietenband dit jaar er niet bij kon zijn dus de kinderen moesten zelf instrumenten knutselen. Uiteraard was de pietenband niet weg en werd het nog een leuk half uurtje op Het Binnenhof!

We mogen terug kijken op een mooie dag en wensen De Pietenkapel morgen veel succes bij hun optredens bij Bosch in Hoofddorp en in het Kennemer Theater in Beverwijk.

Michael van Vliet

 


Sinterklaasfeest bij Siemens Den Haag  

Vandaag was het dan eindelijk zover. Onze Spaanse afdeling zou aankomen in Leidschendam en met behulp van de instrumenten en de bus van De Blaasbalgen twee optredens verzorgen in Den Haag.

Om 11 uur vanmorgen werd iedereen verwacht in "De Vrolijke Noot" voor het weerzien van zijn pieten broer of zus. Onder het genot van een lekker bakkie koffie werd er gelachen en bijgepraat met onze zwarte maatjes. De sfeer zat er al snel goed in. Na 1,5 uur was iedereen er klaar voor, op naar Siemens Den Haag om de arriverende kinderen alvast in de stemming te brengen voor de komst van de Sint.

Het was wederom prachtig weer en er werd besloten om buiten te gaan spelen. Alle kinderen, papa's en mama's stonden al te wachten op De Zwartepietenkapel en zongen de liedjes luidkeels met de pieten mee. Leuk om te vertellen is dat de pieten afgelopen jaar niet stil hebben gezeten. Maar liefst drie nieuwe nummers speelde zij en een heuse Rappiet was zelfs mee gekomen. Blijkbaar zijn de verhalen over vernieuwing ook in Spanje aangekomen. De Zwartepietenkapel deed het geweldig en alle mee gereisde Blaasbalgen stonden met een trots gevoel te genieten. Even de boel op stelten zetten en weer vertrekken is voor De Pietenkapel op het lijf geschreven en na 45 minuten begon het binnenprogramma en was het voor de Zwartepietenkapel klaar. Iedereen stapte snel de bus in om te vertrekken naar Het Binnenhof.

Michael van Vliet

 


Zwartepietenkapel De Blaasbalgen na een jaar van afwezigheid weer naar de theaters  

Zwartepietenkapel De Blaasbalgen is weer terug gevraagd om dit jaar op te treden in de theaters, na wat passen en meten kunnen wij vandaag weer mededelen dat wij optredens gaan verzorgen op zondag 23 november in het Kennemer Theater in Beverwijk en op zondag 30 november in de Stadsschouwburg in Haarlem. Uiteraard zijn wij weer mega vereerd om weer mee te doen. De laatste keer dat wij in het theater te zien waren was bij de producties van Theatergezelschap Quks in 2012 waar wij nog met veel plezier op terug kijken. Nu gaan wij samenwerken met een nieuw theaterkantoor met oude de Sinterklaas vrienden van vroeger. Uiteraard komen wij tzt met nieuwe informatie en waar u de kaartjes kunt bestellen.

www.Theaterkantoor.nl


Copyright © 2016 Zwartepietenkapel De Blaasbalgen