zondag 21 januari 2018 ..:: Nieuws » Nieuws 2012 ::..   Inloggen
Nieuws  

Zwartepietenkapel en Quk's vieren "Sinterklaasie in Rosso!"  

2 December, bijna Sinterklaas, dus het is ook voor De Zwartenpietenband een gezellige tijd met veel schoentjes om te vullen en vooral ook de leuke optredens voor de vele kindertjes in Nederland. Vandaag mochten de pieten wat later hun bedjes uit dan vorige week en dat was duidelijk te zien aan de snuitjes van de muziekpieten die deze morgen binnen kwamen druppelen. Na het gezellige interne ochtendritueel kon de Pietenbus weer vertrekken voor een dagje theater met de vrienden van Quks. De busrit was wederom een enerverende happening waarover we niet verder zullen uitwijden maar na een klein uurtje werden de pieten weer veilig afgezet bij het theater van Hoorn. een prachtig theater aan het Markermeer en deze dag heerlijk in een zonnetje gehuld! Na een hartelijk ontvangst van alle vrienden en vriendinnen was het al weer tijd voor het eerste optreden omdat de vele kinderen de voyer al ruim gevuld hadden en De Zwartepietenband de sfeer weer heerlijk naar hoge hoogte konden brengen. Na een setje van een half uur was het tijd voor de show en konden de muziekpieten lekker even de tijd nemen voor een bakje koffie of andere versnaperingen. Halverwege de show hebben de pieten Sinterklaas nog even naar het podium begeleid en was het vervolgens al weer tijd om de kindertjes voor de tweede show te ontvangen in de voyer. Het blijft geweldig om met de kinderen de boel op stelten te zetten. Iedereen genoot wederom zichtbaar en daar doen de Pieten het voor. Ook deze show is Sinterklaas nog even onder begeleiding onthaald in het theater en na afloop is in de foyer nog even een flink feestje gebouwd. Na een hartelijk afscheid van onze vrienden en vriendinnen van Quks en een heerlijk drankje en een bordje macaroni, is ook deze periode voor onze pieten weer afgesloten. De pieten gaan de kleertjes weer stomen en voor een jaartje de zon opzoeken. Voor De Blaasbalgen is het al snel weer tijd voor de carnaval periode. Alle foto's van deze periode en de agenda voor de volgende optredens staan natuurlijk ok de site: www.feestkapel.nl

Harry Scholtes

 
 


Sinterklaasfeest bij Siemens Den Haag  

Na een nog steeds mistige busrit waren de muziekpieten in de middag uitgenodigd om het Sinterklaasfeest bij Siemens te voorzien van de gezellige sinterklaasmuziek en ook daar alle kinderen te verwelkomen. Netjes op tijd waren de pieten weer aanwezig en hebben ze vele kinderen buiten voorzien van de gezellige Sinterklaassfeer. Het viel op dat er bij Siemens veel tweelingen zijn te bewonderen en dat de pietenband zelfs een mars kunnen lopen. Het moet ook niet gekker worden! Vele kaarten zijn weer uitgedeeld en nog meer liedjes zijn gespeeld. Na een set(je) van een uur waren alle kinderen wel zo'n beetje binnen en konden de muziekpieten ook weer even de warmte opzoeken. Even een lekker drankje en terug naar huis waar alles inmiddels weer netjes opgeruimd was. Ook bij Siemens was alles weer prima geregeld en wie weet zijn we ook volgend jaar weer van de partij. Volgens de Pieten CAO mag je, als je vroeg begint, ook weer vroeg stoppen en dus was het voor vandaag weer genoeg geweest. Iedereen heeft inmiddels weer een lekker warm plekje opgezocht en volgende week zullen de muziekpieten te bewonderen zijn tijdens de theatershows van de vrienden van Quks in het theater van Hoorn. Ook daar zal het dak er weer afgaan en zal het weer een feest worden voor de vele kinderen, ouders en de pietenband zelf. Tot volgende week!!

Harry Scholtes

 


Sinterklaasfeest bij de GGD in Amsterdam  

Vandaag was de eerste dag voor de zwarteietenkapel om in actie te komen. De gele, blauwe en roze pieten moesten al vroeg verzamelen, namelijk al om 6:15 uur! Natuurlijk zijn er altijd enkele slome, slaperige pietjes die wat later binnen komen druppelen, maar uiteindelijk waren alle pieten exact op tijd klaar voor vertrek. Voor enkele pieten was het de eerste keer dat ze mee mochten voor het grote werk en het moet gezegd, het ging fantastisch! Helaas waren er door omstandigheden ook enkele pieten afwezig en via deze weg wensen we ze allemaal sterkte toe. Na een ritje door het mistige Nederlandse landschap en enkele kapriolen om de pietenbus op z'n geplande parkeerplaats te krijgen was het hele gezelschap op plaats van bestemming aangekomen. De kinderen van medewerkers van de Amsterdamse GGD werden door de pietenkapel welkom geheten en natuurlijk waren er ook veel leuke vaders en moeders die van de gezellige muziek hebben genoten. Na een korte onderbreking en een logistiek kunstwerkje met een lift hebben de muziekpieten nog prima werk verricht tijdens de komst van Sinterklaas en zijn er nog vele gezellige liedjes gezongen en gespeeld met de andere pieten en vaders en moeders. Wat hebben we weer veel tekeningen en bruggetjes gezien... Zelfs de gele teletubbie piet heeft op zijn handen gestaan. De kinderen bij de Amsterdamse GGD zijn kunstzinnige en lenige kids! Na een lang, lang afscheidslied voor de Sint was het voor onze vrolijke pieten weer tijd om de spullen bij elkaar te zoeken en op weg te gaan naar het volgende optreden in Den Haag. Alle mensen van de GGD zijn natuurlijk hierbij hartelijk bedankt voor het ontvangst!

Harry Scholtes

 


Zwartepietenkapel in de Spotlights  

In de november uitgave van Klank Wijzer is er aandacht besteed aan Zwartepietenkapel De Blaasbalgen.

 


Copyright © 2016 Zwartepietenkapel De Blaasbalgen