zondag 21 januari 2018 ..:: Nieuws » Nieuws 2011 ::..   Inloggen
Nieuws  

Zwartepietenkapel bezoekt de Quks vrienden op in Theater de Tobbe in Voorburg  

Als verassing wisten we vandaag ons optreden bij Bosch Siemens te combineren met een kort optreden bij onze vrienden Quks, die vandaag hun nieuwe show gaven in theater De Tobbe in Voorburg. Top geheim en zowaar ook echt niet uitgelekt! In de bus snel omgekleed en toen de grote plensbui was weggewaaid zijn we richting het theater gelopen om daar de kinderen en vooral Quks zelf enorm te verrassen met onze aanwezigheid. De verrassing was zeer geslaagd en zo hebben we elkaar deze Sinterklaas gelukkig toch nog gezien. We hopen volgend jaar weer met elkaar te kunnen samenwerken en daar doen beiden partijen alles aan, dus we hebben goede hoop dat dat gaat lukken! De mannen van Quks en natuurlijk ook Juf Lies, Shirley Knaagman, Sinterklaas, de danspieten en de rest ontzettend leuk om jullie vandaag te verrassen en we hebben gehoord dat jullie nieuwe show weer helemaal leuk is!  Voor wie deze show nog wilt zien, er zijn nog kaarten voor aanstaande zondag in het Oude Luxor Theater in Rotterdam!

Saskia Guldenmundt

 

Je hebt iemand nodig, Stil en oprecht
Die voor je toetert en voor je vecht!

Was een onwijze verrassing dank jullie lieve balgen!

Kees en Tim Quks


Zwartepietenkapel te gast bij kinderfeest Bosch/Siemens Hoofdorp  

Vandaag ging de bus naar Hoofddorp voor het Sinterklaasfeest van Bosch Siemens, huishoudelijke apparaten. Een prachtig nieuw pand en een geweldige eigen catering. We waren duidelijk wel wat eerder dan de meeste kinderen, want het eerste deel van ons uurtje waren er nog niet heel veel kinderen. Het was een beetje improviseren allemaal, want na Michel, was ook Johnny vandaag uitgeschakeld. Gelukkig hebben we dan onze Kleinuh nog en die heeft het vandaag prima gedaan. Even vooraf technisch overleg en dan liep het als een zonnetje. Een beetje trots zijn we dan natuurlijk ook wel op ons team, welke bij tijden van echte crisis een geoliede machine blijkt te zijn en die het zelfs zonder haar motor best wel even vol kan houden! Toppers en dit keer dus vooral een dik applaus voor onszelf.  Gelukkig waren er het tweede deel van ons optreden veel meer kinderen en werd het alsnog een klein feestje. Blije kindergezichten is waar het om gaat en die hebben we gelukkig weer gezien!

Saskia Guldenmundt

 


Zwartepietenkapel De Blaasbalgen te gast bij Siemens Den Haag  

Eindelijk was het weer zover! De zwartepietenband van De Blaasbalgen mocht weer optreden. Helaas dit jaar geen theaters voor ons, maar deze week en volgende week een mooi bedrijfsfeest om te verzorgen. Vandaag was een thuiswedstrijd naar Siemens Den Haag. Het weer is lekker zacht voor de tijd van het jaar en met een beetje zon op de bruine toet was het heel aangenaam. We hebben dan ook twee keer voor de deur van het gebouw buiten staan spelen. Bij Siemens is het feest heel slim aangepakt, alle kinderen in een grote zaal en de ouders kijken in een andere zaal op een groot scherm naar het kinderfeest. Mooi concept, dat volgens ons helemaal prima werkt. We hebben de kinderen in het zaaltje nog getrakteerd op de Sint Medley en natuurlijk voor de ouders in de andere zaal ook nog een toegift. Het uur vloog voorbij, maar was zeker erg leuk om te doen. De organisatie is zeer tevreden, dus wie weet mogen we hier volgend jaar wel weer terugkomen. Volgende week zijn we te gast op wederom een besloten bedrijfsfeest, dit keer voor Bosch in Hoofddorp.

Saskia Guldenmundt

 


Extra Sinterklaas Journaal 21 Mei 2011!  

Op Nederland 1 heeft de NTR een extra Sinterklaasjournaal uitgezonden. Acteur Bram van der Vlugt maakte bekend dat het Grote Boek van Sinterklaas bij hem was bezorgd. Hij wilde het teruggeven aan Sinterklaas omdat hij vond dat hij het niet had mogen hebben.

In de uitzending werd contact gelegd met Sinterklaas in Spanje. De Sint zei dat Van der Vlugt het boek mag houden omdat het vol is en omdat de acteur hem 25 jaar lang goed heeft geholpen.

Op de laatste pagina van het boek stond een speciaal gedicht voor de acteur. Van der Vlugt greep altijd in als het ergens mis dreigde te gaan, bijvoorbeeld als de Goedheiligman ergens niet kon zijn wegens zijn drukke programma. 


Copyright © 2016 Zwartepietenkapel De Blaasbalgen