zondag 21 januari 2018 ..:: Nieuws » Nieuws 2010 ::..   Inloggen
Nieuws  

Theater De Meervaart Amsterdam daar wil iedereen optreden  
Het was alweer de laatste dag dat de zwartepietenkapel van De Blaasbalgen in het land was. Vandaag stonden er twee shows in theater De Meervaart te Amsterdam op het programma. Op de heenweg kwam de bus in een halve sneeuwstorm, maar met winterbanden onder de bus en natuurlijk een top-chauffeur achter het stuur was er niets aan het handje. De reis duurde wel iets langer, maar we waren nog netjes op tijd. Snel alles uit de bus, pakkie aan en spelen maar. De eerste show had veel kaarten in de voorverkoop verkocht, maar vooral door het slechte weer waren er afhakers en vooral veel (te) laatkomers. Ons voorprogramma was dus voor een klein publiek, maar die waren daar niet minder enthousiast om. De show zit inmiddels helemaal weer tussen de oren, dus geen verrassingen meer en alles loopt op rolletjes. Na de eerste show was de vraag om zijn allen bij elkaar te komen op het podium,want de Quk’s hadden nog een verrassing voor iedereen.  Als dank voor weer een prachtig seizoen ‘Mijterse Pepernoten’, kregen we allemaal een oud hollands tegeltje met daarop de tekst ‘Voor plezante plassers en schone schijters, is het leven hier Mi-Ma-Mijters, Quk’s 2010’. Uiteraard is het tegeltje bedoeld voor op het toilet en natuurlijk zal er na vandaag ook een te vinden zijn op het toilet in ons clubgebouw ‘De vrolijke noot’! De tweede show stond alweer op stapel en ook nu was de zaal zeker niet helemaal gevuld, maar voller dan bij de eerste show en ook nu was het publiek weer hartstikke enthousiast.  Na de tweede show hadden De Blaasbalgen ook nog een verrassing voor de Quk’s en daarvoor werd , met een welverdiend biertje, verzameld in de artiestenfoyer. Tim Quk’s had net bedacht dat Bert dit jaar toch mooi van zijn Piet Torrero spullen was afgebleven, maar nee hoor, daar was zijn broer, Piet Torinjo uit Leidschendammi! Zonder dat Tim het in de gaten had en uiteraard met hulp van de dames van Quk´s was de kleding geconfisqueerd en was trommelpiet omgetoverd tot de enige echte Piet Torinjo. Als dank kregen de Quk´s nog een lekker flesje Blaasbalgen wijn, het was weer top jongens, bedankt! Voor ons was het weer tijd om naar huis te gaan. Natuurlijk willen wij hierbij ook onze eigen crew nogmaals bedanken en voor nieuwkomer Ronald, complimenten je hebt laten zien alles in huis te hebben een waardig Blaasbalg te worden.  De zwartepieten tijd zit er weer op en hoe leuk het allemaal ook is, we zijn blij dat de pakken weer voor een jaar naar zolder mogen! Iedereen bedankt en houdt de site in de gaten om te weten waar wij ons volgend jaar weer zullen laten zien.
Saskia Guldenmundt    

 


Schouwburg Amstelveen op zijn kop  
Vandaag waren de zwartepieten van De Blaasbalgen te gast voor weer twee spetterende shows met de Quk’s in Amstelveen. We hebben dinsdag nog even met elkaar de puntjes op de i gezet en dus stonden we er vandaag weer helemaal! Gisteren hebben de zwartepieten van V.I.O.S. Mijdrecht de honneurs mogen waarnemen in Den Helder, maar vandaag waren wij er weer bij. Het was een gezellige dag en ondanks twee keer geen uitverkocht huis waren het te gekke optredens met een goed publiek. Zoals Tim Quk’s zei hadden we vandaag allemaal een goede energie en dat was in de shows te zien. Het draaide allemaal hartstikke lekker en de kinderen hadden het fantastisch naar hun zin. In beide shows hebben we verschillende bekenden van De Blaasbalgen gezien en dat is natuurlijk altijd extra leuk. De catering was vandaag nog éénmaal in handen van Corinne, dit keer bijgestaan door onze enige echte tosti-bakker Willem Bitterbal.  Het was weer supertop geregeld allemaal, bedankt! Helaas mogen we volgend weekend nog maar één dag, dus als je ons als pietenkapel met Quk’s wilt zien schitteren is de kans beperkt tot twee geweldige shows in theater De Meervaart in Amsterdam. Quk’s zijn zondag ook nog te zien met hun geweldige show in het oude Luxor in Rotterdam.  We hopen u nog tegen te komen, want dit theater mag je niet missen. Sfeer, gezelligheid, vermaak en heerlijk kindertheater voor jong en oud!
 Saskia Guldenmundt    

 


Twee geweldige shows in Theater de Willem in Papendrecht  
Vandaag waren de zwartepieten van De Blaasbalgen weer in het land, tenminste na de schmink sessie van 1,5 a 2 uur! Het jaarlijks hoogtepunt voor een aantal van onze mannen, niet zozeer de schmink uiteraard, maar wel die fijne majo’s. Ook dit jaar zijn we weer te gast in verschillende theaters met onze vrienden van Quks en vandaag stond Papendrecht op het programma. Vandaag was voor ons allemaal de eerste keer en dat was ondanks de oefening van vorige jaren toch wel weer even schakelen. De eerste show was een nagenoeg volle zaal en de show draaide best goed, maar voor de kenner waren er genoeg dingen die nog beter moesten. Zo ook voor onszelf, de scherpte was er zeker nog niet en muzikaal mag er nog wel wat bijgeschaafd worden. De tweede show ging gelukkig alweer stukken beter en als we dinsdag nog even de puntjes op de i zetten staan we volgende week zeker weer op scherp. Achter de schermen was er weinig veranderd, de verzorging was weer op en top geregeld dus honger en dorst hebben we niet gehad en natuurlijk werd er ook weer genoeg gekkigheid uitgehaald. Jammer genoeg waren er bij  de tweede show lang niet zoveel  mensen als de eerste show, maar de zaal was absoluut enthousiast en daardoor was er weinig van de lege stoeltjes te merken.  Na afloop van de laatste show waren er door het theater bitterballen geregeld en die gingen er, als variatie op de vele pepernoten, goed in. Heerlijk zo’n warm hapje en uiteraard in combinatie met een welverdiend koud biertje, goed geregeld Karel! Volgende week zaterdag is de beurt aan V.I.O.S. Mijdrecht om met Quks het theater in Den Helder te vermaken, maar zondag zijn de pieten van De Blaasbalgen weer van de partij in het theater in Amstelveen. Wie weet tot volgende week, in ieder geval wensen we V.I.O.S. Mijdrecht volgende week veel succes, maar nog veel meer plezier bij hun eerste theaterprogramma!
Saskia Guldenmundt     


"Sinterklaas en het pakjes Mysterie" nieuwe film 2010  

Sinterklaas en het pakjes mysterie, is de nieuwe Sinterklaas film voor 2010 van Martijn van Nellestijn.


Copyright © 2016 Zwartepietenkapel De Blaasbalgen