zondag 21 januari 2018 ..:: Nieuws » Nieuws 2008 ::..   Inloggen
Nieuws  

Laatste drie Sinterklaas shows van het seizoen met Sisint en Quks in Haarlem  
Het zit erop en we zijn allemaal helemaal op! We hebben vandaag ook weer alles gegeven en de sfeer was weer helemaal top. Vijf lange dagen stonden er dit pieten-seizoen op het programma en alle vijf de dagen waren we helemaal compleet (met uitzondering van onze sax Linda, maar die paste met een 8-maanden-buik onmogelijk in een van de pakken) , geweldig! Iedereen heeft alles gegeven en dus moe maar voldaan zitten we nu allemaal, weer schoon gepoetst, uitgeblust op de bank, in bed of nog even achter de computer. De samenwerking met de Qukkies en consorten was vandaag ook weer buitengewoon goed en wat hebben we ontzettend gelachen achter de coulissen. Tranen rolden regelmatig over onze wangen en dus moesten we weer bijschminken, haha! De begeleiding was vandaag weer in handen van Stephan en hij was vandaag voor het laatst bij Sisint. Na vijf jaren samenwerking wilden we Sisint bedanken en natuurlijk ook Stephan in het zonnetje zetten. Niet geheel verwacht en met een geweldige smoes wisten we Stephan en de Sint naar onze gang in de kelder te lokken en konden we beiden een mooi canvas-foto van De Blaasbalgen voor Carré overhandigen. Ze waren er erg blij mee en volgens Stephan gaat zijn exemplaar een mooi plekje krijgen in België… we komen het graag persoonlijk een keertje controleren! Deze overhandiging was niet het enige officiële moment dat in de kelder werd gevierd, want vandaag was ook (snik, snik) het laatste optreden van onze trommelaar Ralph. Na ruim 2,5 jaar trouwe dienst heeft Ralph besloten om te stoppen met De Blaasbalgen en weer meer te gaan drummen. De opvolger van Ralph is al bekend, want onze vervanger op bassdrum - voor de periode dat Fred even uit de running was - komt trommelen, Richard… voor sommigen beter bekend als ´hey-man´. Ralph ontzettend bedankt voor je trommelkunsten, we hebben van je genoten, als trommelaar, maar ook als persoon. We zien je sowieso nog op de kerstborrel, maar hopelijk ook in de toekomst nog bij een van onze optredens, je bent een topper! Richard, welkom bij de club! Het zwartepietenseizoen zit er weer op! De nasleep met pakken wassen en alles weer netjes achter slot en grendel zetten duurt nog een paar dagen voort, maar om ons als pietenkapel te aanschouwen zult u weer een jaartje moeten wachten…, natuurlijk hebben we wel nog heel veel foto´s en filmpjes dus heel veel kijk- en luisterplezier! Iedereen ontzettend bedankt voor de leuke dagen, volgens mij hebben we er weer een geweldig feest van gemaakt en hebben heel veel kinderen (en ouders) plezier beleefd aan onze optredens en dat is waar we het allemaal voor doen! Het was top en tot de kerstborrel!

Saskia Guldenmundt

 


Mijters pepernoten spektakel in de Stadsschouwburg in Haarlem (zaterdag)  
Vier gehad en nog één te gaan! Vandaag waren we te gast in de Stadschouwburg van Haarlem, zeer recent gerestaureerd. Wat een prachtig theater! Een hele intieme en authentieke zaal waar de nostalgie van uitademt , helemaal geweldig. De zaal is niet heel groot, heeft twee balkons en biedt plaats aan 620 mensen. Vandaag waren er drie show en alle drie helemaal uitverkocht! De productie was vandaag in handen van onze vrienden van Quks’s. Juf Lies was er net als vorig jaar ook weer bij en voor zover ze vorig jaar ons hart nog niet gesloten had, is het dit jaar weer gelukt. De liefde is dit jaar wederzijds want Juf Lies die is verliefd, verliefd op zwarte piet! Tevens een nieuw liedje van de Qukkies en weer helemaal geweldig, met in de hoofdrol vandaag Michel en Arjan. De show zit weer vol liedjes en ontzettend grappige filmpjes. Natuurlijk is piet Torerro uit Guadelajara er ook weer bij en is Mevr Klaagman (tevens de regisseuse van deze dag) ook weer lekker op dreef.  De show is lekker up tempo, maar ook is er ruimte voor lieve liedjes en dus een rustmomentje. Wij zitten zelf twee keer in de show en spelen voor en na de show in de foyer of buiten op het plein (als het niet te koud is haha) , tussendoor is het wachten, eten en drinken, maar ontzettend gezellig. De catering was vandaag in handen van Sisint en weer helemaal goed geregeld, de warme maaltijden, maar ook de soep en broodjes waren meer dan welkom en erg lekker! We hebben onderling erg veel pret en je zou bijna zeggen dat het back-stage nog gezelliger is dan on-stage. Is natuurlijk niet zo, maar in ieder geval vermaken wij ons ook prima. Het was weer een gezellige dag en ons biertje hebben we vandaag maar even in de bus genuttigd want morgen moeten we er heel vroeg uit, dus bedankt voor de uitnodiging Qukkies , maar die houden we nog even voor morgen tegoed! Fijne avond nog allemaal en welterusten, morgen vroeg weer op en weer een lange, maar gezellige dag te gaan, tot morgen!

Saskia Guldenmundt

 

Guadelajara

Zwartepietenkapel bij 2 shows in het Kennemer theater in Beverwijk  
Vandaag was Sisint voor het eerst in Beverwijk in het Kennemer Theater met de show ‘Het cadeau van Sinterklaas’ en natuurlijk waren wij daarbij. Gelukkig had het Kennemer theater een ruime foyer en was er vandaag alle ruimte om ‘ons ding’ te kunnen doen. Er waren vandaag twee shows gepland, om twee uur en om half vijf, wat als zeer gunstig voordeel had dat we vandaag niet zo heel vroeg hoefde te verzamelen. Tussen half tien en tien liep iedereen de Vrolijke Noot binnen waar de koffie met speculaas al klaar stond. De krukken en schmink ploeg stonden er ook weer klaar voor, alleen vanmorgen met één teamlid minder, Linda moest werken. Patty bood spontaan aan de ‘afwerk-plek’ van Linda over te nemen en zo waren we toch weer met zijn drieën, txs Pat! De weersverwachtingen waren weer bar en boos, maar gelukkig dit keer geen omgekeerde auto’s op de A4 richting Beverwijk. Bij aankomst was het nog stil in het theater en wij hadden een hele zaal voor onszelf. De koffie en thee stonden al klaar, dus dat was een mooie binnenkomer. Vlak voor de eerste opwarm sessie hebben we nog even het intro van de Rommel de Bommel en Zachtjes gaan de paardenvoetjes geoefend, want dat ging gisteren niet geheel soepeltjes. Het publiek van Beverwijk moest even wennen aan ons enthousiasme, maar al snel kwam er beweging in het publiek en werd en volop meegezongen en gedeind. Onze versie van jongens heb je het al vernomen die gisteren spontaan in de foyer van Carré is ontstaan kreeg vandaag nog weer een vervolg, na de eerste twee regels (zie stukje tekst gisteren) is het vervolg ‘zoek nu snel je plekje op’, ‘want de tent gaat op zijn kop’. Onze boog paste we aan naar twee rijen en zo konden we netjes het publiek de zaal in begeleiden.  Het was weer grote keet en gein. In de show waren we ook weer ingeplakt met Heyah Mama van K3 gevolgd door natuurlijk Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. Hierna mochten we de zaal weer even uit om na ongeveer 10 minuten weer terug te gaan om de Sint Medley te spelen. Het cadeau van Sinterklaas waren dit jaar Marieke en Auke van Ginneken die uit twee dozen kwamen om het liedje van het bonnetje van Sinterklaas te zingen. Zoals Sinterklaas het mooi verwoorde, prachtig hoor twee van die muziekdozen… die Sinterklaas houdt van grapjes maken haha, we hebben er erg om gelachen. Het was weer een leuke show en alles liep op rolletjes. De catering was ook weer helemaal voor de bakker! Tussen de eerste en de tweede show was er een broodje met warme worst of kroket en naast de lunch ook nog broodjes als avondmaal voor ons verstrekt naar huis. Sisint (en Stephan in het bijzonder) het was weer toppie geregeld allemaal, bedankt! We hebben ons van begin tot het einde vermaakt. De foto’s en filmpjes spreken weer voor zich, veel kijk en luisterplezier! Volgende week zijn we het hele weekend te gast in de Stadschouwburg van Haarlem waar in totaal 6 shows worden gebracht op zaterdag en zondag, tot volgende week!

Saskia Guldenmundt

 


Zwartepietenkapel te gast in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam  
We hebben er gestaan en dat neemt niemand ons meer af! Bijna tien jaar na de oprichting van onze vereniging en voor ieder van ons het aantal levensjaren erbij, zolang heeft het geduurd voordat onze talenten werden onderkend en het podium van het koninklijk theater Carré voor ons vrij werkt gemaakt. Oké, oké als je het zo opschrijft zou je het overdrijven kunnen noemen, maar we voelden ons vandaag wel een beetje ‘belangrijk’ of zoals dat chique wordt afgekort ‘BN-er’. In het Carré werd vandaag door Sisint de show ‘Sinterklaas en de Malle Mijter’ gepresenteerd en natuurlijk horen wij daar bij! De opbrengst van de twee voorstellingen van vandaag ging naar de Stichting Witte bedjes die zich ten doel vormt gelden beschikbaar te stellen voor activiteiten direct ten behoeve van zieke en/of gehandicapte en anderszins hulpbehoevende kinderen in Amsterdam en omstreken. Helemaal uitverkocht waren de voorstellingen niet, maar het was zeker een volle zaal en als je er staat besef je het niet helemaal, maar het is toch wel degelijk uniek te noemen dat wij vandaag in Carré op de bühne hebben gestaan. Voor ieder van ons die zich dat vandaag misschien niet helemaal heeft gerealiseerd, ik weet zeker dat je, de eerst volgende keer dat je in de zaal van Carré zit, bij jezelf denkt; “Jemig, dáár heb ik ook gestaan…!”
Onze kracht van optredens als zwartepietenkapel zit eigenlijk in ons entertainment voor en na de show in de foyer van het theater en dat was vandaag voor ons zelf iets minder. Voor wie wel eens in Carré is geweest, eigenlijk is er nauwelijks een foyer, het is meer een gang. Het was voor ons dus heel krap om te spelen, maar met een beetje improviseren kwamen we er wel uit. De kinderen waren weer net zo blij als anders en dat is waar we het met elkaar toch iedere keer weer voor doen. Bij de eerste show werden we verrast op een bezoek van onze hoofdsponsor Arie van Rijswijk die samen met zijn vrouw en twee vrienden speciaal voor ons naar Carré waren gekomen. De eerste show liep nog niet helemaal zoals het zou moeten, maar een goede generale mocht het wel heten haha. We hebben de show per ongeluk een paar minuten ingekort doordat wij de ‘Sint Medley’ al inzette terwijl de Pieten Boyband nog had moeten zingen, sorry jongens! Tijd voor pauze en gelukkig waren de lunchpakketten inmiddels bezorgd en dat was precies op tijd voor ons inwendige mens. De verzorging was weer prima vandaag en ook onze vaste begeleider Stephan had de zaakjes voor ons goed geregeld, Sisint alvast weer bedankt voor vandaag. Voor aanvang van de tweede show bleven de mensen maar in de gang staan en omdat de show toch op tijd moest beginnen hebben we ter plekke een nieuwe tekst verzonnen voor “Jongens heb je ’t al vernomen”, deze werd verbouwd tot ‘mensen gaat u nu naar binnen…tralalalie, tiralalaa…, want de show gaat nu beginnen…tralalalie, tiralalala”. Niet dat dit echt hielp hoor, want vervolgens vonden ze dat ook weer zooooo leuk dat ze als nog bleven staan. We zijn toen maar gestopt, dat werkte het beste hahaha. De tweede show ging een stuk beter en ook het inkorten van de show hebben we de tweede keer niet gedaan haha! Onze toegift was weer in ons gevonden hoekje van de gang annex foyer en duurde niet heel erg lang, maar werd zeker door het publiek gewaardeerd. Het was weer een mooie dag, die vandaag misschien erg vroeg was begonnen, maar wat mij betreft was het het allemaal waard. Op weg naar de auto van twee pietjes (ondergetekende en partner) werden we nog door kinderen aangesproken met ouders en ooms en zij waren ontzettend enthousiast over onze toegift, dat zijn toch de waarderingen waar we het voor doen! Iedereen veel poetsplezier onder de douche, goed slapen en morgen weer op weg naar Beverwijk!
Saskia Guldenmundt


Zwartepietenkapel in muziekshow op de Dam in Amsterdam  
Voor het eerst in ons pietenband bestaan was ons vandaag gevraagd op te treden op de dam! De dam…? Ja, de dam in Amterdam, met al die duiven, shalalalie, shalalalaa! Sisint was gevraagd om vandaag de intocht van Sinterklaas in Amsterdam te verzorgen en dus werden wij weer gevraagd daar vandaag ook aanwezig te zijn.  Vanmorgen in alle vroegte waren we aanwezig in onze Vrolijke Noot om de bekende schmink sessie weer te doorstaan. Het is al aardig lopende band werk geworden en al zeg ik het zelf….we worden steeds handiger! Een uur en ruim driekwartier later waren alle Blaasbalgen omgetoverd in de enige echte muziekpieten van Sinterklaas, op naar Amsterdam! Het was vandaag uitzonderlijk goed weer en dus zou het vast wel heel druk worden. Voor de intocht draaide Sisint een show met natuurlijk de bekende pieten zoals Juf Piet en Nieuwspiet die altijd wel een nieuw nieuwtje heeft. Onze vrienden van Quk´s, Kees en Tim, waren ook van de partij en na uitwisseling van onze nieuwe cd´s…zij eentje van ons en wij eentje van hen, was het tijd te gaan beginnen. Natuurlijk eerst met zijn allen op de foto bij het monument op de dam en natuurlijk tussen de vele duiven een paar liedjes gespeeld. Op de toegeworpen pinda´s na voelden we ons net de apen van apenheul, wat een bekijks en wat een hoop camera´s! Onze Fred was helemaal in zijn element en de een na de ander ging op de foto hahaha, geweldig! Na dit korte, maar leuke, intermezzo ging de show echt beginnen. De show duurde in totaal ongeveer twee uur tot Sinterklaas met zijn pieten en paard Americo de dam op kwam. Vele bekende kwamen vandaag op het podium voorbij, Quk’s, de Pieten Boyband, Marieke van Ginneken, de gemene boeven Joris, Boris en dr. Brein uit de nieuwe film ‘Sinterklaas en het geheim van het grote boek’, Harry Slinger en nog velen anderen. Het was weer een hoog stukje entertainment en natuurlijk waren wij er daar ook eentje van! In eerste instantie waren we voor niet heel veel muziek ingetekend in het draaiboek, maar vlak voor de komst van Sinterklaas zijn we het podium op gegaan en hebben we tot na de optocht, tot het einde, op het podium staan blazen! Dat was een historisch lange set, maar ontzettend leuk om te doen. Bij aanvang van de show waren er nog niet heel veel kinderen, maar vlak voor Sinterklaas eraan kwam, stond de hele dam afgeladen met kinderen en ouders, een prachtig gezicht vanaf het podium. Kijkt u vooral naar de foto’s en de filmpjes, ze spreken voor zich. Het was de eerste van vijf dagen pietenkapel, maar weer eentje die de geschiedenisboeken van ons bestaan in gaat. Sisint bedankt voor de uitnodiging en de organisatie, het was weer helemaal top! Volgende week gaan we een nieuwe hoogtepunt beleven, want draait de show ‘Sinterklaas en de Malle Mijter’ in het koninklijk theater Carré…..en wij zijn erbij!
Saskia Guldenmundt

 


Te Koop!  

Vanaf vandaag is hij te koop, Zwartepietenkapel De Blaasbalgen presenteerd de eerste CD in het bestaan van de vereniging O, kom maar eens... luisteren! De Zwartepietenkapel van De Blaasbalgen heeft deze CD eind 2007 opgenomen en is een voorbereiding op de aller eerste echte Blaasbalgen CD welke in oktober 2008 en 2009 is/wordt opgenomen. De Zwartepietenkapel is bijzonder trots op het eindresultaat en wij willen hier dan ook de volgende personen hartelijk voor bedanken:

Wim Wensveen 
Video- en Journaal Groep 
Theo Brens Muziekmachine.nl en de Blauhúster Dakkapel
Marcel Boom van
O-Recordings 
Robert-Jan Wik en Stephan Staal
Sinterklaastheater

 

Vanaf vandaag hebben wij ook iets nieuws te koop. U kunt ook onze CD muziek kopen op een MP3 speler, dus dat betekend dat als u het zat bent dan kunt u de muziek eraf halen en uw eigen muziek er weer op zetten.

U kunt deze CD of MP3 speler bestellen bij Harry Scholtes promotie@deblaasbalgen.nl

O, kom maar eens... luisteren! 
De CD kost 10 euro
De MP3 speler met muziek van de CD kost 17,50 euro + 2,50 euro TPG
Wilt u de CD en de MP3 speler samen bestellen dan betaald u 25 euro + 8 euro TPG


of

Hieronder kunt u kleine stukjes van onze CD beluisteren! Heeft u nog vragen dan kunt u altijd contact opnemen met Harry Scholtes promotie@deblaasbalgen.nl

Selecteer een nummer:


Aankondiging nieuwe CD Zwartepietenkapel De Blaasbalgen  

De zwartpietenkapel heeft er hard aan gewerkt maar begin november kunnen jullie hem beluisteren. Onze nieuwe CD heeft de naam mee gekregen "O, kom maar eens... luisteren!" Wil je je alvast voor inschrijven dan kan je mailen naar de promotiepiet promotie@deblaasbalgen.nl en kom je op een lijst van kinderen die als eerste de CD thuis gestuurd krijgen. Wij komen ook nog met iets geheel nieuws maar dat is een verrassing die wij ook begin november zullen verklappen.

Groetjes van alle zwartepieten vanuit Spanje (38 graden)


Copyright © 2016 Zwartepietenkapel De Blaasbalgen