zondag 21 januari 2018 ..:: Nieuws » Nieuws 2006 ::..   Inloggen
Nieuws  

Sinterklaas en de oude muziekmachine deel 1  

Net als voorgaande jaren waren wij ook dit jaar weer uitgenodigd om deel te nemen aan de theaterproductie van SiSint Entertainment BV. Dit jaar heet de voorstelling ‘Sinterklaas en de oude muziekmachine’ en is het evenement gehouden in de Philharmonie in Haarlem. Voor vandaag stonden er drie shows op het programma waarvan de laatste gereserveerd was voor goede doelen en sponsoren. Tijdens de shows zouden wij Quk’s nieuwe nummer ’op de boot van Sinterklaas’ begeleiden en natuurlijk hadden we dat goed geoefend. De show liep hartstikke goed en de zaal (helaas niet helemaal vol) vond de show helemaal geweldig. De kinderen waren via internet verzocht zelfgemaakte muziekinstrumenten mee te nemen zodat de muziekmachine van Sinterklaas daarmee een ’upgrade’ (ja ja Sinterklaas gaat met zijn tijd mee) kon ondergaan en het nieuwe nummer van Sinterklaas ook kon spelen. Natuurlijk gaat eerst alles helemaal fout, maar met de komst van Sinterklaas komt natuurlijk alles weer helemaal in orde.  Het was voor ons erg leuk om een actief onderdeel uit te maken van de show. Natuurlijk was het publiek vermaken voor en na de show het allerleukst. Vooral toen we merkten dat het publiek van de eerste show maar niet naar huis ging. Koninklijk bloed was, net als voorgaande jaren, ook weer aanwezig en niet bij ons weg te slaan. De kinderen van Prins Maurits en Prins Bernhard jr. vonden onze muziek helemaal geweldig en gingen met veel moeite uiteindelijk toch maar met de ouders mee. Dit waren echter niet de enige kinderen die niet naar huis wilden. Ook de ouders bleven enthousiast staan om onze muziek te beluisteren. De nieuwe theatergasten kwamen al binnen en de oude waren nog niet weg. Dat was niet helemaal de bedoeling dus de volgende show hebben we zelf maar besloten na 10 minuten even achter de coulisse te blijven zodat de mensen weg zouden gaan en we de nieuwe gasten konden verwelkomen. De gastoptredens werden vandaag verzorgd door Mariska van Kolck en Chantal Janzen. We hebben ons laten informeren dat deze laatste er morgen de hele dag is. Ook Sita is morgen van de partij. We hebben een geweldige dag gehad en de verzorging was tot in de puntjes. De hele dag drinken en versnaperingen en zelfs een goede warme maaltijd was verzorgd. Het was een lange en vermoeiende dag, maar geweldig om mee te maken. Morgen nog een keer op herhaling. Wederom drie shows dus dat beloofd weer een groot feest te worden. Tot morgen!


Sinterklaas en de oude muziekmachine deel 2  

Zoals gisteren al beloofd was het vandaag deel II van onze deelname aan het theaterprogramma van SiSint Entertainment BV. Het beloofde vandaag wederom een groots spektakel te worden en dat is aardig uitgekomen. Wederom drie shows op het programma, alleen de tijden waren nu wat vroeger. Dat betekende vanochtend al vroeg uit de veren om weer aan het schminkfestijn te beginnen. De machine loopt helemaal geolied en met dit weekend nog een extra schminker erbij (Sandra bedankt hè!) ging het allemaal nog vlotter. De stemming zat er zo vroeg op de zondagmorgen al best in dus dat beloofde wat voor vandaag. In Haarlem was iedereen ook al helemaal paraat voor wat er die dag zou komen. Frans-Maurits was vandaag mee als foto-meneer zodat Carry veel video-opnames kon maken. De PR van de club draaide weer op volle toeren en heel wat kaartjes met vermelding van onze website zijn weer uitgedeeld. De mannen van Quk’s vonden onze versie van hun liedje ‘de boot van Sinterklaas’ helemaal geweldig en we hebben er nieuwe vrienden bij haha! We speelden het liedje vooraf bij de show om in de stemming te komen en na afloop in de foyer als afsluiter van het feest. De jamsessies van het slagwerk worden met de dag gekker en vandaag gingen zelfs de trommels af en werd de tegelvloer uitgeprobeerd op ‘holle’ plekken. Het publiek vond het allemaal weer helemaal geweldig en was weer niet naar huis te krijgen. De tweede show van vandaag was een druk bezette zaal, maar helaas verder geen uitverkocht huis. Dat is voor de organisatie natuurlijk heel spijtig zeker daar er sprake is geweest van uitverkochte show’s… Helaas niet helemaal goed gegaan bij de kaartenverkoop en dat is natuurlijk bijzonder spijtig. Als gast was vandaag Mariska van Kolck wederom van de partij en ook Sita (voor de kids bekend van Jetix) kwam haar liedje ten gehore brengen. De show werd iedere keer een stukje beter en de tweede show vonden wij toch wel het hoogtepunt. De opnames voor de DVD zijn tijdens deze show gemaakt en we zijn erg benieuwd hoe die zal worden. De organisatie mag terugkijken op een geslaagde theaterproductie en wij zijn trots op onze bijdrage. De kindertjes zullen vanavond allemaal zoetjes slapen en ook wij zijn vanavond op tijd in onze bedjes te vinden. Het waren twee fantastische dagen en we bedanken iedereen die onze optredens hebben gewaardeerd vandaag, de organisatie voor de uitnodiging en de goede zorgen en natuurlijk al onze eigen muziekpietjes voor de onuitputtelijke enthousiaste inbreng!


Zwartepietenkapel in het Stads Hoftheater bij Sinterklaasfeest van Centric  

De kantine was voor Centric niet groot genoeg, dus werd een echt theater afgehuurd en de organisatie FC Klap ingehuurd om een groot Sinterklaasfeest te organiseren. Wij kennen FC Klap nog van de Pepernotenparty, drie jaar geleden in de Pepsi Stage in Amsterdam. Niet geheel toevallig dat wij gevraagd werden om dit feest als zwartepietenkapel muzikaal te omlijsten. Er was een heel draaiboek opgesteld en Mylène Gordinou de Gouberville, bekend van Zappflat 's ochtends op Ned3 en dus populair bij de kinderen (en de ouders van deze jonge kinderen), was ingehuurd om het feest te begeleiden. Sinterklaas was er nog niet en dus zijn we met alle kinderen de bekende Sinterklaasliedjes gaan zingen. Ook het bekende K3-repertoire werd geoefend en die speelden wij natuurlijk allemaal mee. Sinterklaas kwam uiteindelijk aan, maar had zich verslapen en liep nog in pyjama hahaha! Erg grappig gevonden en voor de kinderen natuurlijk erg leuk allemaal. Gelukkig ging Sinterklaas zich nog even omkleden en was er daarna nog tijd voor een paar cadeautjes. Tussendoor speelden wij een liedje en liepen al onze pieten door de zaal om de kinderen te vermaken. Een zwartepiet die naast je komt zitten is natuurlijk helemaal geweldig! Sinterklaas hebben wij onder begeleiding van ‘Dag Sinterklaasje’ de zaal uit begeleid en vervolgens hebben we de ouders en kinderen muzikaal vermaakt bij het verlaten van het theater. De kinderen kwamen met pretlichtjes in de ogen naar buiten en hadden overduidelijk een heerlijk middag gehad. Wij zijn ook allemaal weer voldaan naar huis gegaan alwaar het afschminkfeest weer ging beginnen.

 

Zwartepietenkapel bij Scania Beers in Leidschendam  
Eindelijk was het dan weer zover… na een jaar van wachten zijn de maillot- en schmink-sessies weer teruggekeerd in ons clubgebouw De Vrolijke Noot. Hilariteit alom en voor sommige van onze leden een nieuwe levenservaring. Het schminken gaat in een rap tempo met een voorwerk en een afwerkploeg, een professioneel grimeur is er niets bij. Het eerste zwartepieten-optreden was dit jaar een thuiswedstrijd bij het personeelsfeest Scania Beers BV in het Forepark. Via een medewerker van Scania, niet geheel toevallig een grote fan van onze vereniging, zijn we aan dit optreden gekomen. Bij aankomst stonden broodjes, croissantjes en ander lekkers klaar! Chapau voor de organisatie! Een groot feest maken ze ervan bij Scania, met veel eigen pietjes en een kantine omgebouwd tot een echte pietenacademie. De kinderen moesten onder andere leren pakjes in een schoorsteen gooien. Een echt kinderfeest waar onze muziek erg gewaardeerd werd. Sinterklaas stond later die dag op het programma, dus die hebben wij niet meer gezien. Om twee uur hebben wij de kinderen uitgezwaaid en ging onze bus naar Vianen.

 


Copyright © 2016 Zwartepietenkapel De Blaasbalgen