zondag 21 januari 2018 ..:: Nieuws » Nieuws 2004 ::..   Inloggen
Nieuws  

Sisint 15 jaar, vieren feest in theater met bekende Nederlanders  

Vorig jaar heeft De zwartepietenkapel en Sisint elkaar leren kennen tijdens het theaterprogramma De Pepernoten Party. De samenwerking was goed bevallen en vroeg om een herhaling. Nou die is er wel gekomen zeg. De organisatie Sisint, die altijd de sinterklaas intochten van Noord Holland organiseert, bestaat dit jaar 15 jaar en dat wilde zij vieren met een groots theaterfestijn. Alles was uit de kast gehaald en natuurlijk ook De Blaasbalgen. Dieuwertje Blok, Jochem van Gelder, de echte 'wegwijs Piet', en kinderidolen Bas en Joël en natuurlijk Sinterklaas zelf waren allemaal uitgenodigd.


 

Voor dat dit alles kan beginnen zijn er natuurlijk maanden van voorbereiding aan vooraf gegaan. Vanuit De Blaasbalgen waren er al twee pieten vooruit gestuurd geweest om wat repetities mee te maken. De Blaasbalgen zelf begonnen zelf vandaag pas met de voorbereiding, maar die begon dan wel al erg vroeg. Gelukkig was onze trouwe barman nog eerder uit bed gekomen om voor een lekker bakkie koffie en broodjes in het clubgebouw te zorgen, een warm onthaal dus. Bedankt Rob. Alle Blaasbalgen moesten natuurlijk in echte Blaas Pieten worden omgetoverd dus het nodige verf en poetswerk moest er aan te pas komen. Ervaren handen zorgen er gelukkig inmiddels voor dat we ruim op tijd het pand verlieten en de bus (ook weer voorzien van koffie, toppie) naar Bloemendaal kon vertrekken. Daar aangekomen was de organisatie al druk en in rep en roer. Om 11 uur begon de generale repetitie, helaas zat het weer niet echt mee onder deze repetitie en waren er snel nog maar zeer weinig Blaas Pieten aanwezig. Gelukkig wist onze hoofd Blaas Piet precies wat er wanneer moest gebeuren en wij zijn zeer trouwe volg Blaas Pieten, dus dat ging allemaal helemaal goed komen! Om 14.00 uur was het dan eindelijk zo ver. Het wachtend publiek werd alvast opgewarmd door wat gezellige deuntjes van de Blaas Pieten. Twee keer uitverkocht huis, wat betekend dat er twee keer 1500 ouders en kinderen in het theater aanwezig waren!!

Wat een prestatie! In de eerste voorstelling waren er zelfs koninklijke gasten op de eerste rij te vinden! Helaas waren er toch nog een paar buien tijdens de eerste show waardoor iedereen het toch een beetje koud begon te krijgen en de paraplu´s en regenjassen uit alle ouderlijke tassen te voorschijn werden getoverd. De aandacht was dus niet helemaal bij het schouwspel op te tribune, maar het is niemand ontgaan dat zich daar heel wat af speelde! Jochem kwam een aantal gezellige liedjes zingen, Dieuwertje probeerde alle Pieten te laten doen wat ze moesten doen (ze moest zelf af en toe boos worden haha) en de Wegwijs Piet zorgde voor een nieuw vervoersmiddels voor Sinterklaas. Nadat een scooter, een kameel, een boot (genaamd Titanic) en een ezel het veld moesten ruimen, kwam Sinterklaas eindelijk op zijn vertrouwde schimmel Americo het theater binnenrijden. Wat was iedereen blij en enthousiast de Sint te zien, de koude handjes en voetjes waren spontaan vergeten. De Blaasbalgen hebben Sinterklaas met ´Dag Sinterklaasje´ weer het theater uit begeleidt. De show werd twee keer gebracht, gelukkig is het tweede keer wel helemaal droog gebleven! Weergoden bedankt hiervoor, jullie waren ons vandaag wel een beetje vergeten...! Het einde van een lange, maar leuke dag naderde. Een leuke band is ontstaan tussen De Blaasbalgen en de organisatie Sisint en natuurlijk hebben we Dieuwertje, Wegwijs Piet en Jochem een enige echte Blaasbalgen DVD overhandigt, daar waren ze hartstikke blij mee. Nog een beetje koud de bus weer in, waar weer broodjes en drankjes op ons lagen te wachten. Ja ja de organisatie van ons eigen clubje loopt ook gesmeerd! Iedereen onwijs bedankt, over twee weken gaan we weer!

 


Copyright © 2016 Zwartepietenkapel De Blaasbalgen