maandag 22 januari 2018 ..:: Nieuws » Nieuws 2016 ::..   Inloggen
Nieuws  

Sinterklaasfeest bij Bosch Hoofddorp  

Op een tijdstip wat zelfs voor de meeste pieten nog vroeg is, kwamen er toch een aantal pieten volledig uitgeslapen, enthousiast en met een grote glimlach De Vrolijke Noot binnen gewandeld om zich klaar te maken voor een volgend optreden en wel bij Bosch in Hoofddorp. Nadat iedereen weer uit de kreukels was gehaald en de pietenpakken weer aan hadden getrokken konden we vertrekken. Na een voorspoedige reis kwamen wij stipt op tijd aan voor het optreden. Met wat trommelachtige muziek kwamen de pieten naar binnen gelopen waar alle kinderen al vol enthousiasme op ons stonden te wachten. De sfeer zat er al snel in en iedereen had het reuze naar zijn zin. Alle liedjes werden luidkeels door en met de pieten gezongen. Voor je het wist moesten de pieten alweer stoppen omdat de kinderen waren uitgenodigd voor een ontmoeting met Sinterklaas. Na wat overheerlijke broodjes, bedankt catering van Bosch, was het tijd om weer terug te keren naar Leidschendam. Met behoorlijk wat slecht weer onderweg “Hoor de wind waait door de bomen, zelf in de bus hier waait de wind” kwamen de pieten lekker op tijd terug en kon er terug worden gegaan naar bed om wat slaap in te halen.
Tot volgend jaar!

Chantal Vermeer

 


Sinterklaasfeest bij Siemens Zoetermeer  

Je zal vandaag als nietsvermoedend kind met je ouders naar het werk toe gaan voor een gezellig sinterklaasfeest. Voor de deur trof je de Blaasbalgen Zwartepietenkapel! Met een heerlijk herfstzonnetje en een dun winters windje werden alle kinderen en ouders opgewarmd voor het Siemens Sinterklaasfeest 2016!Een paar uurtjes eerder kwamen de Pieten zoals eigenlijk altijd, weer langzaam op gang. De vrolijke noot was goed gevuld, inclusief heerlijke hapjes. Eigenlijk waren alleen de spons en de kwast druk in de weer.
Baspiet was even helemaal de weg kwijt. Zijn nootjes waren te klein en hij wilde deze dag graag achterstevoren door het leven. Dat krijg je er van als je voorstelt om een snipperdag te nemen. De pechvogel achtervolgt je dan!

Na dat onze trouwe hulpWillem ons naar Den Haag bracht ging het feestje los. De schuifpieten maakten er op de Siemens rotonde een waar marsconcours van. Enkele trompetpieten hebben nu nog steeds een tropische yell in hun oren en de hoofdpiet had bruine bonen in zijn oren, ehh… ik bedoel hij kon niet zo goed horen!
Meezingen en klappen werd natuurlijk uit volle borst gedaan, vooral door de kinderen.

Nadat alle kinderen naar binnen waren bliezen wij onze laatste pepernootjes uit. Bedankt Siemens voor de uitnodiging. Wij hebben weer een heerlijk muziekje gemaakt! Op naar morgen… een hele vroege morgen!

Souspiet

 


Copyright © 2016 Zwartepietenkapel De Blaasbalgen